0297-255688info@platimex.nl

Zon- en Warmtewering

U bent hier

Zon- en warmtewering

 

Wat zijn we altijd weer blij als de zon schijnt! Alles ziet er net iets mooier uit, de temperatuur wordt er aangenamer door… Zonder zon geen leven! Maar… ‘elk voordeel heeft z’n nadeel’… De zon is ook een bedreiging. De combinatie mens en natuur pakt niet altijd even gunstig uit. Denk daarbij aan het gat in de ozonlaag of op kleinere schaal: feller zonlicht en de daarbij behorende warmte wat leidt tot arbeidsproductiviteitverlaging!

Door de zon ontstaan onder meer schitteringen op beeldschermen, waardoor ogen van werknemers sneller moe worden en men dus minder alert is. Hierdoor ontstaan fouten sneller, gaat men langzamer werken en daalt de arbeidsproductiviteit. De warmte die de zon met zich meebrengt kan ook voor problemen zorgen. Op kantoor is een gelijkmatig klimaat binnen het gebouw een vereiste voor optimale concentratie en voldoende energie.

Wat te doen?

Deze twee storende factoren kunt u eenvoudig minimaliseren. Door gebruik te maken van glasfolie zorgt u voor een aangenaam werkklimaat. Dit komt door de warmtewerende eigenschap waarover de folie beschikt. Daarnaast zorgt de folie voor een gelijkmatig licht binnen een ruimte zonder afbreuk te doen aan het eigenlijke zonlicht. Het licht wordt minder fel, maar blijft wel licht. Schittering verdwijnt, waardoor beeldschermen weer goed te lezen zijn.