0297-255688info@platimex.nl

Verlichting

U bent hier

voor verlichte reclames zijn vele technieken beschikbaar. Hieronder vindt u een uileg over de verschillen tussen de meest bekende varianten:

TL/PL verlichting (gem. 8.000 / 20.000 branduren)

De voordeligste en bekenste manier van uitlichten is door middel van TL-verlichting of PL-verlichting. Door de grote spreiding van het licht zijn er weinig lichtbronnen nodig om een vol vlak te verlichten. Deze vorm van verlichting vraagt echter iedere twee tot drie jaar vervanging van de lichtbronnen.

Neonverlichting (gem. 30.000 branduren)

Neonreclame biedt zowel overdag als 's avonds een prachtige aanblik. Het is voor het glas van het grootste belang dat de neon goed is doorgemeten, zodat de gemiddelde levensduur ook gerealiseerd wordt. Wij adviseren om minimaal eens per jaar een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren om vuil, stof en andere resten te verwijderen. Alle elektrische delen en verbindingen dienen eveneens eens per jaar geïnspecteerd te worden door vakbekwame mensen.

LED-verlichting (min. 50.000 branduren)

De technologische ontwikkeling op het gebied van lichtbronnen is de laatste jaren flink vooruitgegaan. De lichtgevende diode, ook wel LED´s genoemd, is een zeer compacte lichtbron, halfgeleiders die een zeer geringe stroomaanvoer nodig hebben. Mede door hun ideale eigenschappen van heldere kleuren, kleine afmetingen, beperkte stroomverbruik, goed instelbaar en zeer lange levensduur zijn de led´s tegenwoordig niet meer uit de reclamewereld weg te denken. De LED-verlichting is hard bezig om de neon te verdringen.

De onbetwiste voordelen zijn de geringe stroomkosten voor de LED´s (gemiddeld 90% minder energiekosten) en de zeer lange levensduur (minimaal 50.000 branduren). LED’s zijn bijna overal in te plaatsen, geven geen chemisch afval en worden niet warm. Doordat LED´s pas een aantal jaren actief gebruikt worden in de lichtreclamebranche, is de ontwikkeling nog volop in gang. Dit zal met name voor de lichtopbrengst en het stroomverbruik de komende jaren nog veel meer mogelijkheden bieden. Er wordt zelfs gezegd dat LED’s 100.000 branduren hebben!