0297-255688info@platimex.nl

Project-/bouwborden

U bent hier

Project-/bouwborden

Project- of bouwborden voor een nieuw te realiseren bedrijfspand dragen bij aan het versterken van een bedrijfsidentiteit of merk.

Bouwborden kunnen in alle denkbare vormen op maat worden uitgevoerd. Of het nu gaat om een bord met een oppervlak van honderden vierkante meters of een driedimensionaal bord met verlichting in een decoratieve vorm: voor het ontwerpen, vervaardigen en plaatsen van projectborden is Platimex Reclame & Beletteringen de reclamespecialist die u zoekt.

Conventioneel bouwbord
Een conventioneel bouwbord wordt meestal opgebouwd uit een vurenhouten stelling met daarop hoogwaardige gelamineerde multiplex beplating, al dan niet voorzien van full color artist-impressions. We maken onderscheid tussen het normale bord en het strokenbord.

Het normale bord heeft een dichte structuur en is daardoor uitermate geschikt voor grote full color artist-impressions. Het strokenbord bestaat uit losse planken en wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het vermelden van de betrokken partijen van een bouwproject.

Truss- en/of buizenframe
Tegenwoordig wordt steeds vaker gebruik gemaakt van bouwborden waarvan de stelling bestaat uit een zogenaamd aluminium truss- en/of buizenframe. Dat heeft als voordeel dat het bord uiterst licht en tegelijkertijd extreem sterk is. Dit maakt het mogelijk meer zeer grote formaten te werken. 
Daarnaast heeft een dergelijk bord een hightech uitstraling, door de combinatie met een full-color mesh- of zeildoek.
Door de open structuur is de windbelasting op het meshdoek minder dan op een zeildoek. Dat maakt meshdoek uitermate geschikt voor zeer grote formaten. Het nadeel van meshdoek is dat de opdruk met tegenlicht minder goed zichtbaar is.
Zeildoek, ook wel bisonyl genoemd, heeft een dichte structuur, waardoor de opdruk geweldig tot zijn recht komt. Zeildoek wordt, door de hogere windbelasting, veelal toegepast bij kleinere borden. Daarnaast is het mogelijk zeildoek te beplakken met speciaal daarvoor bestemd vinyl, wat in enkele gevallen goedkoper is dan fullcolor printen.

Rotapanel
Een rotapanel bestaat uit verticale driehoekige lamellen, die met behulp van een elektromotor worden gedraaid. De draaiende lamellen maken het mogelijk drie beelden weer te geven op één bouwbord.

De rotapanels kunnen in een truss bouwbord of een conventioneel bouwbord met een stalen stelling worden verwerkt. Met een maximale hoogte van zes meter is het ook mogelijk een bord geheel op te bouwen uit rotapanel.